Sfantul Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779):
„Pe Papa sa-l blestemati, fiindca el este cauza… Noi avem o porunca ce spune sa anatemizam pe oricine adauga sau nu crede in ceva mic din cele pe care le-au legiuit Parintii Bisericii noastre”

vineri, 10 iunie 2016

Intreaba preotul


- Parinte, nu cumva diavolii urasc cel mai mult Ortodoxia? Nu cumva antihrist va fi deranjat cel mai mult de Ortodoxie?

Lucifer (adica satana sau tatal minciunii), nu se cutremura de credintele create de el, ci se cutremura doar de Biserica Sfanta si Dumnezeiasca intemeiata de Hristos-Dumnezeu, pazita si sfintita de Duhul Sfant-Dumnezeu. Aceasta este Biserica Ortodoxa Rasariteana, Apostoleasca si Soborniceasca!


- Diavolul poate propovadui pe Dumnezeu? Trebuie crezut vreodata? El se poate preface in fiinta buna, generoasa si iubitoare, ca sa deruteze?

Da, poate, si nu o face din credinciosie fata de Dumnezeu si din iubire fata de oameni. Totul e prefacatorie, de aceea, nu trebuie crezut niciodata! Este doar impotrivitorul lui Dumnezeu si vrajmasul de moarte al oamenilor. Priviti cum marturisea pe Insusi Fiul lui Dumnezeu -chiar de fata cu El-, iar Dumnezeu Fiul ii astupa gura vicleana:
” Din mulţi ieşeau şi demoni, care strigau şi ziceau: Tu eşti Fiul lui Dumnezeu. Dar El, certându-i, nu-i lăsa să vorbească acestea...” (Luca IV-41)

- Parinte, cum se numeste religia omului in om, in puterea omului, in autozeificarea omului, in dorinta omului de a se socoti pe sine dumnezeu?

SE NUMESTE UMANISM. ACEASTA ESTE O RELIGIE CE-L ARE IN SPATE TOT PE DIAVOL. UMANISMUL A FOST INTEMEIAT DE DIAVOL ATUNCI CAND L-A INSELAT PE OM IN EDEN, A FOST OFICIALIZAT DE PAPISM SI VA FI DUS LA APOGEU DE ANTIHRIST!

- O Sfanta Liturghie a unui preot, o pomenire in cadrul acesteia cat valoreaza?

Este echivalenta cu rugaciunea neincetata si vesnica a tuturor pamantenilor. Atat face o Liturghie!!!

- Exista posibilitatea ca icoana lui antihrist (televizorul) sa poata predispune sau teleghida masele de oameni ca sa se omoare intre ele, sau ca sa omoare o persoana sau o categorie de persoane?

Exista! De 15 ani incoace, lumea este condusa numai prin tv si internet...

- Auzim mereu: 'moment de reculegere', sa tinem un 'moment de reculegere'. Cu ce ajuta un suflet, acest moment de reculegere?

Cu nimic! Asa cum nu ajuta cu nimic pe un ateu botezat care nu a dat in viata lui pe la Biserica, dar inaintea mortii ii aprinzi lumanare si la slujba inmormantarii ii canta zece popi 'vesnica pomenire'... Cu nimic! Lumina e Hristos Euharistic (din Impartasanie), iar vesnica pomenire ti-o asiguri din prietenia pe care ti-ai facut-o cu Hristos, cat ai trait pe pamant...

- Care este cea mai mare unire cu Hristos dintre toate sfintirile din Sfanta Biserica?

Unirea cea mai mare si deplina a omului cu Hristos este prin Sfanta Impartasanie. Trupul lui personal nu este lipsit de Persoana Sa divino-umana, ca nu mancam un cadavru de om, ci este Persoana intreaga a lui Hristos-Dumnezeu. Aceasta este o taina asa de mare, pe care nici Sfintii Ingeri nu au cum sa o inteleaga...

- Ce inseamna cantarea 'Vesnica pomenire' de la inmormantare?

Inseamna ca ne rugam ca adormitul sa fie pomenit vesnic, adica pomenit in Cartea Vietii, in Gandul lui Dumnezeu, in Imparatia Cerurilor.(in Imparatia Sa, Hristos te striga vesnic pe nume, nu te striga cu 'ba tu', 'ba ala de acolo') Toti cei care vor iesi osanditi pe veci la Parusie, nu vor mai fi pomeniti in vecii vecilor de catre Dumnezeu! Vor fi fara de nume in veci, fara nicio comuniune cu cineva, fara odihna, traind vesnic propria lor singuratate si schizofrenie.

- In lingurita de Impartasanie mancam o parte din Trupul personal al lui Hristos, sau Trupul Sau intreg?

Trupul intreg.

- Alte credinte autonumite crestine au femei 'episcop' si 'preot'. Poate fi hirotonita o femeie?

Niciodata. Preotie nu are decat Ortodoxia Rasariteana, decat barbatul ortodox hirotonit. Restul e dracism si minciuna. Preotia nu este o hartie juridica pe care ti-o da un dement sau o dementa; hirotonia este o slujba savarsita de Insusi Hristos-Dumnezeu prin mainile episcopului ortodox! Slujitori hirotoniti de catre Hristos-Dumnezeu, are doar Ortodoxia Rasariteana!

- Parinte, Romania este botezata peste 90%, si este ortodoxa. De ce nimeni nu pronunta numele lui Hristos, nici supravietuitorii incendiului, nici societatea si nici presa?

Pentru ca majoritatea este descrestinata de tv...

- Ce duhovnic ne recomandati in Romania anului 2015?

Parintele Gheorghe Anitulesei de la Radauti, un preot autentic, apologet si viu!

- Mitropolitul Serafim al Pireului a afirmat ca, ''papistasii nu au nicio Sfanta Taina'', adica nu au harul preotiei, nu au botez si nimic altceva. Sa-ntelegem ca sunt pagani?

Exact. Neavand harul preotiei, n-au nici botez, nici Impartasanie, sunt pagani. Ceea ce nu prea aud pe la autosuficientii teologi ortodocsi de azi... Eretica a fost (deci ultimii botezati si hirotoniti) doar ultima generatie a anului 1054. Dupa aceasta generatie, Duhul Adevarului, Duhul Sfant-Dumnezeu nu a mai sfintit slujbele urmasilor acelora...

- Scriptura spune ca femeile trebuie sa se supuna barbatilor lor ca Domnului. Cat inseamna asta? La Efeseni, la Apostolul ce se citeste la Cununie, este folosit chiar verbul a se teme? Femeia sa se teama de barbat?

Sa asculte de barbat intru totul. (Efeseni 5, 24). Da. Verbul este fovos (fovuli ton andra), a se teme. Baliverna moderna teologico-smecherita conform careia, femeia se supune barbatului doar daca acesta leviteaza prin casa si inviaza morti, e cretinoida. Pot toate femeile sa se casatoreasca numai cu pustnici despatimiti si sfinti?! E cruce, e crucea ta, nu Dumnezeu iti predestineaza barbatul... Prestiinta lui Dumnezeu nu-i predestinare.

- Ce se intampla cu sufletul dupa moarte? Cel ce moare in Saptamana Luminata se mantuieste?

Pe cine mantuieste Hristos-Dumnezeu, stie El, Mantuitorul oamenilor. Valabil si cu: 'pe cine scoate din iad Hristos?' El are cheile mortii si ale iadului...(Apocalipsa 1, 18)

- De ce sa fugim cel mai mult? De greseli, de pacate sau de patimi?

De patimi, desigur. De greseli si de pacate nu vom reusi sa scapam pana la sicriu, dar de patimi... trebuie! Astea ne distrug si ne pot face locatari ai iadului. Sa fugim de ele cel mai mult!

- Parinte, parca in secolul XX tot iadul a fost eliberat in lume si, din secolul XXI, parca si satana a iesit din lanturile sale. Sa fie acest secol, ultimul secol al acestei lumi?

Nu-i exclus...

- Este bine sa cerem preotului sa ne scoata o particica (mirida), pe care sa ne-o dea dupa Sfantul Disc la finalul slujbei?

Nu. Miridele trebuie bagate si lasate in sangele Mielului, sangele Fiului lui Dumnezeu. Daca v-o da, este si necanonic, dar nici nu si-a atins scopul acea particica...

- Parinte, ce a vrut Dumnezeu-Creatorul sa ne arate prin cele mii si mii de specii de vietati de pe pamant?

Imaginatia Lui creatoare, generozitatea si iubirea.

- Care e cea mai mare realizare pentru un crestin in zilele noastre?

Sa ajunga sa se impartaseasca duminical si sa planga pentru aproapele sau...

- Ortodoxia orientala este in erezie?

Bisericile Ortodoxe Orientale, da. Doar Ortodoxia Rasariteana este a Adevarului si a Duhului Adevarului!

- Parinte, Trupul personal al lui Hristos -din Impartasanie- este lipsit de Persoana lui Hristos?

Nu. Noi nu ne impartasim dintr-un cadavru...

- In toate Sfintele Taine are loc epicleza, harul Duhului Sfant sfintind omul si materia. In Sfintele Ierurgii avem epicleza?

Da. Exact ca si la Sfintele Taine!

- In lume sunt aproape 900 episcopi si, sunt aproape convins ca in Romania nu mai avem episcop antiecumenist. Ce ne facem noi romanii, si slujitorii, si mirenii?

Tinem de Mitropolitul Serafim al Pireului, si numai de preoti precum Anitulesei Gheorghe!
Si daca Ortodoxia cea Dumnezeiasca va ajunge sa aiba doar un episcop, zece preoti si o suta de credinciosi in intreaga lume, aceea este turma mica si doar aceasta este Biserica Dumnezeiasca!

- Parinte, este normal ca in diaspora sa facem Sfanta si dumnezeiasca Liturghie in templele pagane si eretice?

Nu. Slujbele trebuie facute in aer liber, sau acasa la un ortodox. Luati aminte: '' Daca ticalosii diavoli sunt luptatori impotriva lui Dumnezeu, atunci si templele lor pagane si eretice sunt intinate si primejdioase.'' (Sfantul Maxim Grecul 1555)

- Este canonic sa citim rugaciuni postate pe facebook sau sa alcatuim noi mirenii unele rugaciuni?

Rugaciunile care nu-si au sursa in cartile bisericesti sau la un Sfant anume, nu trebuie citite si promovate. Nici sa alcatuiti voi altele pentru credinciosi. Toate rugaciunile trebuie sa fie dogmatice!

- Cat trebuie sa te abati de la invatatura Adevarului ca sa ajungi eretic?

Va raspunde Sfântul Marcu al Efesului: ”Sfintele canoane zic că cel ce se abate şi cu puţin de la Ortodoxie, este eretic şi supus canonisirii.”

- Parinte, vine vremea cand vor fi indepartati toti preotii neecumenisti, toti preotii neiubitori de uniatie religios-globala. Ce vor face atat ei, cat si noi?

Va raspunde Sfantul Sofronie de la Cioara (1760):
” Indeamna pe oameni sa se roage fiecare la el acasa, sa se intalneasca in taina cu preotii ortodocsi pentru spovedanie, impartasanie, cununii, botezuri si alte nevoi religioase si, explica oamenilor, ca popii uniti (cu catolicii) nu sunt altceva decat niste tradatori lepadati ”

- Cum poate canoniza patriarhul sau sinodul pe cineva? Ei pot face sfinti? Ei baga oameni in Rai?

Mantuirea unui om este facuta de Hristos-Dumnezeu, iar indumnezeirea acelui om este facuta de Duhul Sfant-Dumnezeu. Sinodul unei tari, poate doar sa recunoasca pe un anume sfant, canonizandu-l, punandu-l in calendar. (doar daca acela a avut dreapta credinta, daca are Sfinte Moaste, daca ne da semne mari, dumnezeiesti, si daca incunostiinteaza mari traitori ai Ortodoxiei, pustnici, monahi, slujitori sau mireni)...

- Este firesc sa mergem sa ne ingramadim la sarutat Sfinte Moaste atata timp cat nu ne impartasim, nu avem duhovnic si nu avem viata liturgica?

Nu este firesc. Sfintele Moaste nu se saruta ca pe ceva magic si vrajitoresc, ca pe un talisman. In plus, Sfanta Biserica Dumnezeiasca are in centru pe Hristos-Euharistic (Impartasania); la El trebuie alergat cel dintai.

- Am auzit ca Prislopul face 25 milioane Euro pe an datorita mormantului ieromonahului Boca. Nu credeti ca si de ar fi fost Arie in acel mormant, tot nu s-ar fi impotrivit patriarhia?

Nu-i exclus...

- Spuneti crestinilor, care credeti ca sunt primele cinci si cele mai mari pacate din lume?

Sinuciderea, erezia, needucarea crestineasca a copiilor, crima avortului si desfranarea.

- Parinte, lumea parca nu mai e intreaga la minte, parca nu mai are logica si profunzime, parca a intors tot setul de valori pe dos. Care sa fie motivele?

Televizorul, mancarea otravita chimic, nespovedirea si neimpartasirea.

- Este diferenta intre greseala, pacat si patima?

Greseala este fapta cea rea facuta fara stiinta si fara vointa,
Pacatul este fapta cea rea facuta cu stiinta si cu vointa (o singura data),
Patima este acelasi pacat facut de mai multe ori (repetat).

- La Infricosatoarea Judecata de la Sfarsitul Veacurilor, Dumnezeu-Fiul-Judecatorul va veni intru Slava Sa dumnezeiasca?

Da, in Slava Sa de Atotputernic, si va infricosa toti diavolii si oamenii intunecati care impreuna vor fi osanditi pentru veci. Judecata va fi atat de cutremuratoare, incat vor plange si Sfintii Ingeri, si toate Puterile Ingeresti...

- Patima desfranarii este poate cea mai mare patima, dupa mandrie. Totusi, aceasta patima fiind insotita de o pofta specifica trupului, ce a vrut Dumnezeu sa testeze la noi prin aceasta pofta trupeasca?

Lacomia.

- Cand cineva pierde sanatatea creierului, a neuronilor, pierde si judecata si mintea pentru totdeauna?

Nu, fratilor. Creierul e al trupului, iar mintea este a sufletului. Cand sufletul iese din trup, si mintea iese din creier. Trupul ramane cu ce-i al lui, cu creierul mort, iar sufletul nemuritor ramane cu mintea lui nemuritoare in vecii vecilor.

- Ce sa fac eu de maine, ca simplu crestin, vadit fiind faptul ca in lumea e mare tulburare, inselare, apostazie si neliniste?

Cauta duhovnic caruia cere-i sa te spovedesti si sa te impartasesti cat mai des, iarta-i pe toti cei care ti-au gresit in viata si roaga-te cat mai sincer si cat mai des!

- Trupul Euharistic din Potir, este acelasi Trup pe care l-a avut Dumnezeu-Fiul pe pamant? Este acelasi Trup pe care il are acum in Ceruri si cu care va veni la Infricosatoarea Judecata?

Acelasi!

- Dumnezeirea este o Persoana cu trei infatisari, sau Trei Persoane care au aceeasi natura dumnezeiasca sau fire dumnezeiasca?

Trei Persoane de aceeasi Fire Dumnezeiasca, sau care au aceeasi Natura Dumnezeiasca.

- Sfintii Parinti ai Bisericii spun ca omul are trei mari dusmani: diavolul, trupul si lumea. Care este inamicul cel mai distrugator al societatii omenesti moderne?

Televizorul.

- Am visat rude raposate care m-au pus sa fac anumite lucruri pentru ele. Sa ascult de ele?

Niciodata! Erau diavoli. Ei au luat chipurile rudelor tale (caci stiu chipurile lor) si vor sa te insele si sa te indemne sa asculti de ei.

- Care parinti vor distruge copiii si mai mult: cei care ii avorteaza, sau cei care nu-i educa in frica lui Dumnezeu?

Daca primi savarsesc o crima abominabila omorand trupurile lor, cei din urma isi distrug copiii pentru veci. Sufletul care se pierde, se pierde pentru vecii vecilor...
'' Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?'' (Matei 16, 26)

- Ce diferenta este intre termenii ecumenic/ecumenicitate si ecumenist/ecumenism?

Ecumenic/ecumenicitate se refera la Adevarul-Hristos.
Ecumenist/ecumenism se refera la tatal minciunii.

- Sa intelegem ca, cei mai multi botezati (adica ortodocsi) tind spre ratacire in zilele noastre si in Ortodoxie va ramane doar o 'turma mica'?

Iti raspunde Sfantul Nichifor Marturisitorul, patriarhul Constantinopolului (+828)
“Si chiar daca foarte putini ramin inlauntrul Ortodoxiei si a bunei credinte, acestia sunt Biserica si in miinile lor se gaseste autoritatea si apararea asezamintelor Bisericii. Si daca acestia ar trebui sa sufere pentru buna credinta, aceasta va fi vesnica lauda pentru ei si li se va darui mintuirea sufletului.”

- Fantomele, moroii, strigoii, varcolacii, stafiile, elfii, spiridusii sau trolii, sunt draci?

Exact draci.

- Erezia este pacat de neiertat impotriva Duhului Sfant?

Da, o spun Sfintii:
'' Erezia, acest păcat înfricoşător, care cuprinde în sine hulă asupra Sfântului Duh, cu totul îl înstrăinează pe om de Dumnezeu şi, înstrăinându-l de Dumnezeu, îl predă în puterea satanei.” (Sfantul Ignatie Brianceanov -Despre erezie şi schismă, cap.III)...
Sfantul Grigorie Palama (+1340)
“Cei ce sunt in Biserica lui Hristos apartin adevarului, iar citi nu apartin adevarului, nu sunt nici in Biserica lui Hristos.”

- Cei mai multi slujitori si mireni tind sa creada ca ieromonahul Boca nu a fost eretic. Filingul majoritatii o fi cel bun?

Filing prost, antihristic si antipatristic! Ieromonahul a fost eretic, conform Sfintei Scripturi, Sfintei Traditii, Sfintei Invataturi ortodox-rasaritene si conform parintilor: Staniloae, Papacioc, Antim, Fageteanu, Ioanichie, Anitulesei, Zisis, Vulcanescu...

- Sa intelegem de fapt ca Hristos este savarsitorul nevazut al tuturor slujbelor ortodoxe?

Exact. El e savarsitorul tuturor Sfintelor Taine si Ierurgii, tuturor dezlegarilor si iertarilor. El le face, El le primeste, El le savarseste pe toate, pentru noi, prin toti episcopii si preotii ortodocsi!
'' şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului.'' (Matei 28, 20)

- Ce inseamna pagan si ce inseamna eretic?

Paganul este persoana care nu a fost botezata si mirunsa (niciodata) de catre Sfanta Biserica Apostoleasca si Soborniceasca (Ortodoxa).
Ereticul este persoana care a fost botezata, dar s-a abatut de la Adevar si de la juramantul botezului, falsificand una sau mai multe dogme. Acesta, prin sederea in erezie, se pozitioneaza in afara Trupului tainic al lui Hristos, deci in afara Sfintei Biserici.

- Exista reincarnare? Poate sufletul omenesc sa intre in alte trupuri?

Niciodata. Teoria acesta este o teorie draceasca din capul imbecililor!

- Ce inseamna Trupul tainic al lui Hristos?

Inseamna totalitatea ortodocsilor neeretici, botezati, mirunsi si impartasiti. Atunci cand un crestin se impartaseste, el devine o celula a Trupului tainic al lui Hristos-Dumnezeu astfel ca, noi toti cei botezati si impartasiti, devenim celule si madulare ale Trupului lui Hristos-Dumnezeu si, atunci cand tu ai o suferinta sau o durere aceasta este resimtita si de Hristos pentru ca tu esti in Trupul Lui, esti parte din Trupul Tainic al Lui. De aceea, Sfantul Iustin Popovici spune ca Fiul lui Dumnezeu este in agonie pana la Sfarsitul Veacurilor (n-a fost doar pana la Inviere).

- Raiul in care se afla acum Sfintii este acelasi cu Imparatia lui Dumnezeu?

Nu. Acum, Sfintii sunt in Rai. Dupa Infricosatoarea Judecata a lui Hristos-Dumnezeu (de la Sfarsitul Veacurilor), Fiul lui Dumnezeu va duce pe toti Sfintii si mantuitii din istoria umanitatii intru bunatatile lui cele nesfarsite si neinchipuite, frumuseti la care Sfintii (din calendar) nu sunt acum partasi. Vedeti ce Milostiv e cu noi Dumnezeu? Isi tine Sfintii lui nebagati in Camara Cea Vesnica, numai ca sa astepte si pe ceilalti care vor mai fi mantuiti pana la Sfarsitul Veacurilor...

- Sfanta si Dumnezeiasca Biserica din cine este alcatuita?

Este alcatuita doar din:

* Hristos-Dumnezeu (care este Capul Bisericii)
* toti arhiereii neeretici
* toti preotii neeretici
* toti diaconii neeretici
* toti monahii neeretici
* toti mirenii neeretici

- Ce diferenta este intre predestinare, prestiinta si pronie?

* Predestinare inseamna sa fii o fiinta sau un robot care nu se poate misca in afara unui itinerar prestabilit
* Prestiinta este atributul lui Dumnezeu prin care stie toate dinainte de a se implini fara ca El sa traseze itinerariul (asa cum doctorul iti stie ca mai ai 6 luni de trait din pricina stadiului bolii tale, fara ca el sa participe la omorarea ta)
* Pronia este grija lui Dumnezeu fata de lume, de fiecare vietate si fata de natura, prin care El este Proniator si Pantocrator.

- Nu toate credintele vorbesc despre acelasi Dumnezeu? De ce e disputa intre ele?

Afara de credinta Scripturistico-Patristica (Ortodox-Rasariteana), toate celelalte sunt intemeiate de diavol.

- Daca un preot ortodox se muta la alte credinte (in afara Ortodoxiei), se boteaza la aceia si doreste sa faca Impartasanie acolo, mai poate?

Nu, acolo nu mai lucreaza harul preotiei. Duhul Sfant-Dumnezeu este Duhul Adevarului (nu spuneti voi rugaciunea IMPARATE CERESC, DUHUL ADEVARULUI?). Cum deci sa lucreze Duhul Adevarului in minciuna? Hristos-Dumnezeu fiind Adevarul, cum Duhul Sfant sa fie duhul minciunii?! Iar cei ce spun ca, pentru pacatele personale ale preotului slujbele nu ar mai fi valide, se numesc donatisti. Acesti eretici au fost combatuti de Sfintii Parinti in secolul al IV-lea. Harul Duhului Sfant nu lucreaza doar in afara Dreptei Credinte si in afara Sfintei Biserici!

- Cand se face slujba pentru aghiasma, apa se sfinteste prin Crucea de argint sau prin busuioc?

Sfintitorul este Persoana Duhului Sfant-Dumnezeu care savarseste sfintirea prin harul Sau dumnezeiesc, adica harul preotiei din preot (har imprimat preotului la hirotonie).

- De ce nu pot scapa de o patima de care doresc sa scap?

Pentru ca inca o iubesti, adica...inca te iubesti pe tine foarte mult. 'Toate patimile sunt forme ale egoismului'...

- Ce inseamna 'stapanitorul acestei lumi este diavolul'  din Ioan 14, 30 ?

Inseamna ca diavolul este stapanitorul, nu STAPANUL! Diavolul este stapanitorul tuturor celor ce vor sa se lase stapaniti de el, e stapanitorul umanistilor, egoistilor, idolatrilor, zeilor, semizeilor, mincinosilor, viclenilor, ereticilor, mandrilor si lacomilor acestei lumi...

- De unde stiu eu ca merg pe calea cea buna?

Intrebi duhovnicul neeretic-neecumenist si credincios, altfel te vei rataci sigur...

- Sufletul meu cand iese afara din trup poate vedea Ingeri, demoni, oameni, sau poate vedea trupul din care a iesit?

Desigur. Sufletul are ratiune, sentiment, vointa, memorie, constiinta, miros, gust, vaz, auz si pipait. Sufletul nu e un abur impersonal, esti CHIAR TU INSUTI (dezbracat de trup)!

- Daca fac sport extrem (parasutism, bungee jumping, wingsuit flying/wingsuiting, etc.) si se intampla sa mor intr-un astfel de accident, Dumnezeu ma poate acuza de suicid?

Nu-i exclus...

- Cei care mor in erezii (eretici) pot avea parte de mantuire?

Nicidecum! Acestia, precum sinucigasii, gresesc de neiertat fata de Persoana Duhului Sfant-Dumnezeu. (Matei 12, 31-32)

- Ce pot sa mai fac pentru rudele mele care s-au indepartat de Dumnezeu?

Pomeneste-le la Proscomidie si plangi pentru ele in fata unei icoane...

- Ce rugaciune sa spun cand plec din casa la serviciu, si cand ma intorc?

Cuvine-se cu adevarat.

- Am facut cele mai mari pacate din lume, voi mai putea fi iertat?

Un parinte cunoscut avea o vorba: Nu poti tu gresi cat poate Dumnezeu ierta. Cu trei conditii insa: caieste-te (adica recunoaste inaintea Cerului ca ai gresit amarnic), spovedeste-te (in fata duhovnicului) si pocaieste-te (plangi si nu mai repeta pacatele acelea).

- La Parusie vor invia toti oamenii cu trupul, sau numai cei buni?

Invierea nu este facultativa. Orice suflet va primi trupul lui inapoi, pentru veci, doar ca unii, spre a se bucura in veci, iar altii spre a se intrista in veci (vezi evanghelia de la slujba inmormantarii).

- Daca din rusine ascund pacate la spovedanie, e grav?

Da, acele pacate se dubleaza (te faci vinovat pentru ca minti pe Atotstiutorul Fiu al lui Dumnezeu) si greutatea va apasa indoit pe sufletul tau.

- Dumnezeu-Fiul, din momentul in care s-a intrupat si a devenit Om, a devenit Om doar pana la Inaltare, sau pentru veci El va fi si Dumnezeu si Om?

Pe veci Dumnezeu-Fiul va fi si Om (nu numai Dumnezeu).

- Trupul trebuie sa se supuna sufletului, ori sufletul trupului?

Trupul trebuie supus de suflet.

- Afara de om, mai este vreo faptura pamanteasca cu Chipul lui Dumnezeu si suflet rational?

Nu.

- Ceilalti 'slujitori' de la alte credinte, din afara Ortodoxiei, pot face Impartasanie, aghiasma si alte sfintiri si dezlegari?

Nimeni, afara de episcopul ortodox si preotul ortodox. Nimeni pe pamant!

- De ce ne aflam in anul 2015 de la Hristos si nu s-a inceput numaratoarea 'e.n' de la altcineva? (Buddha, Mahomed, Luther, etc)

Aflam de la Evrei 1, 2: În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi prin Care a făcut şi veacurile;

- Este rau sa asociem magia si magicul cu binele?

Da. Magic insemna dracesc.

- Putem sa ne dam viata doar pentru crestini, ori si pentru pagani sau eretici?

Daca salvezi pe cineva de la moarte (murind tu), nu conteaza cine este el...

- Este corect sa spunem 'ador nevasta', 'ador copilul', 'ador cainele'?

Nu. Numai Dumnezeu poate fi adorat!

- Cel ce dupa moartea biologica ajunge in iad, ramane in veci acolo?

Se face o mare confuzie intre osandirea la iad (dupa moartea biologica) si osandirea vesnica la iad (dupa Judecata Cea Infricosatoare de la Parusie). Crestinul ajuns in iad dupa moartea biologica, nu inseamna ca va fi si osandit pe veci...

- Este diferenta intre traditie si Sfanta Traditie?

Da, traditia e a lu' baba Leana, Sfanta Traditie e a Sfintilor Parinti, Sfintii lui Hristos, prin care a vorbit Persoana Duhului Sfant-Dumnezeu.

- Este corect sa spui unui slujitor bisericesc 'sfant parinte'?

Nu. Corect este sfintit parinte.

- Este diferenta harica intre episcop, arhiepiscop, mitropolit si patriarh?

Nu. Toti sunt arhierei, asa cum nu este diferenta harica intre preot si protoiereu. Diferenta e doar de ordin administrativ. (nu haric)

- Despre un om care moare, putem spune ca a trecut in nefiinta?

Numai daca esti necredincios si incult. Niciun om nu se mai intoarce in nefiinta... Vesnic va fiinta!

- La moartea biologica, sufletul care iese din trupul meu este chiar 'eu insumi'?

Exact tu insuti!

- Painea din Potir chiar este Trupul personal al lui Hristos-Fiul lui Dumnezeu? Nu e simbol?

Impartasania este fiintiala. Este Trupul personal, ascuns tainic in Euharistia din Potir. Este Trupul real si personal al lui Hristos-Dumnezeu! Este sangele Sau real. Acelasi unic Trup pe care l-a avut Hristos-Dumnezeu pe pamant, pe care l-a avut la Inaltare, pe care il are acum in Ceruri, pe care il are preotul in Potir, in Chivot si in cutiuta de impartasanie pentru bolnavi...

- As putea sa scriu pacatele pe o hartie pe care sa o citesc la spovedanie?

Da. Si tu o poti citi duhovnicului, si lui i-o poti da s-o citeasca in momentul spovedaniei.

- Cand pune Dumnezeu sufletul in om?

In momentul in care ovulul este fecundat. Atunci devine persoana, iar in momentul botezului devine personalitate.

- Un monah (calugar) poate sa sfinteasca apa, sa faca aghiasma?

Daca nu este hirotonit, nu are cum. Toate slujbele de sfintire si dezlegare pot fi savarsite numai de episcop sau preot (afara de slujba hirotoniei pe care o face numai episcopul).

- Este o problema ca nu sunt botezata si cununata in biserica (in cladirea bisericii)?

Nu. Pe timpul comunismului multi se cununau in casa... Harul preotiei este imprimat in preot, nu in caramizi.

- E problema daca se intalnesc doua mirese (doua nunti) in fata unei biserici?

Nu.

- Duhovnicul meu poate sa-mi fie nas de cununie?

Desigur.

- Pot trece pe pomelnicul Proscomidiei persoane din alte credinte neortodoxe?

Nu. Le treci degeaba!

- Cum aflu ce Sfant imi ocroteste casa?

Afli hramul bisericii tale parohiale.

- Este adevarat ca Preasfanta si Viata Facatoare Treime stie din veci toate faptele mele?

Adevarat. Unul din atributele Sfintei Treimi este atotstiinta.

- Daca am mana dreapta amputata, pot sa-mi fac Sfanta Cruce cu mana stanga?

Desigur.

- Cat de des ma pot spovedi?

De cate ori pacatuiesti.

- Imediat dupa impartasire, nu am voie sa scuip si sa ma spal pe dinti?

Nu e recomandat. Poate sa-ti ramana vreo frimitura de Sfanta Taina printre dinti...

- In diaspora, pot sa-mi las copiii la orele de religie ale altei credinte neortodoxe?

Nicidecum!

- E pacat sa merg la preoti care 'deschid cartea' ? Practica e canonica?

Este pacat. Aceasta practica nu este nicidecum canonica. Nici la Sfantul Maslu nu se deschide Sfanta Evanghelie pentru a se citi sau pentru a se ghici. Se deschide doar pentru a fi pusa pe capul bolnavului. (conform randuielii din Molitfelnic)

- Ca preot, in timpul Chinonicului, trebuie sa incalzesc Sfintele Taine cu apa calda sau fierbinte?

Fereasca Dumnezeu sa pui fierbinte! Cum sa opăresti Preacuratele Taine?!

- Putem sa ne spovedim si la mormintele duhovnicilor raposati?

Fereasca Dumnezeu! Duhovnicul, adica preotul care spovedeste, trebuie sa fie viu. Am auzit oameni care fac traznaia asta si la mormantul ieromonahului Boca, si la mormantul preotului Nicu Gabriel. Pe acei rataciti puteti sa-i anuntati ca 'spovedania' este nula!

- Pot sa achizitionez 'icoana' Sfintei Treimi cu Tatal batran cu barba alba si triunghi pe cap?

Nu. Tabloul acela este o erezie inserata in Ortodoxia Rasariteana acum cateva secole. Conform invataturii Dumnezeiasti si Apostolesti, nicio Persoana a Sfintei Treimi nu este mai batrana sau mai tanara decat Cealalta. Ele sunt din veci impreuna!

- Ca preot, este canonic sa-mi spovedesc sotia (preoteasa), mama, tatal, fratele?

Da. In scaunul spovedaniei, credinciosul nu se spovedeste in calitate de sotie, mama, tata, frate. Acolo el este in calitate de crestin.

- Ca preot, este bine sa oficiez slujba botezului pentru propriul meu copil?

Da. Este canonic. Necanonic este sa fii nasul copilului tau.

- Pentru aplanarea conflictelor interreligioase, putem ascunde Sfanta Cruce de la gat?

Nu. Cine moare pentru Sfanta Cruce, moare pentru Cel ce s-a rastignit pe Ea. Ea este puterea si semnul lui Dumnezeu.

- Daca se face slujba ortodoxa a cununiei catre o persoana ortodoxa si alta din afara ortodoxiei, este valida slujba?

Nu. Este nula!

- Este bine sa se treaca prin Sfantul Altar dupa slujba de tarnosire (sfintire a bisericii)?

Nu. Este o inventie episcopeasca ce nu are niciun fundament canonic. Mai mult, este o batjocura la adresa celor deja sfintite. Episcopul cu bun simt, ar putea sa-si permita asa ceva numai intr-un singur caz: atunci cand s-a construit o biserica noua, unde inainte de slujba de sfintire poate sa lase mirenii sa treaca sa vada cum este un Altar. Dupa sfintire, in niciun chip! Cum sa treaca prin fata Sfintei Mese (fiind sfintita) femei, barbati nehirotoniti, eretici si pagani?!

- Rugaciunile din cadrul Sfintei Liturghii trebuie citite tare?

Da. Daca se citesc in taina, credinciosul este privat de frumusetea acestora la care el trebuie sa fie coparticipant. Execeptiile sunt doar rugaciunile personale ale preotului: cea de la heruvic si cea de la slujba botezului.

- Pot fi impartasiti crestinii chiar daca au mancat inainte?

Da. Doar in cazul celor care sunt muribunzi (pe moarte), in cazul sugarilor si in cazul celor bolnavi la pat care au medicatie obligatorie.

- Te poti impartasi duminical?

Da, cu stirea duhovnicului.

- Te poti impartasi de mai multe ori cu o singura spovedanie?

Da. Daca ai dezlegarea duhovnicului. In principiu, duhovnicul da o astfel de dezlegare numai celor care se impartasesc de multi ani, celor care cunosc lista pacatelor de moarte si ucenicilor cunoscatori ai dreaptei credinte.

- Exista rugaciune de sfintire a Crucii?

Nu. Crucea nu se sfinteste, ea este deja sfanta din momentul rastignirii Fiului lui Dumnezeu. Preotul poate doar sa stropeasca Crucea cu aghiasma (asisderea si icoana)

- La iesirea cu Cinstitele Daruri este bine sa punem Potirul pe capetele oamenilor?

Nu. Este si necanonic si nepragmatic. Crestinii iti pot rasturna Potirul sau Discul...

- Pana unde trebuie sa ascultam de duhovnic?

Pana devine eretic.

- Este bine sa fim impartasiti cu miride?

Nu. Episcopii si preotii care impartasesc mirenii si cu miride, gresesc de moarte (spune Liturghierul). Miridele nu se transforma in Euharistie; problema pleaca de la faptul ca slujitorii le pun in Potir inainte de impartasirea credinciosilor, nu dupa aceea...

- Ca preot, daca episcopul meu a devenit eretic, ecumenist, ce pot sa fac?

1. mergi si-l incunostiintezi ca nu-l mai pomenesti
2. din acea clipa nu-l mai pomenesti la nicio slujba:


- Ceilalti 'slujitori' de la alte credinte, din afara Ortodoxiei, pot face Impartasanie, aghiasma si alte sfintiri si dezlegari?

- Nimeni, afara de episcopul ortodox si preotul ortodox. Nimeni pe pamant.

- Parinte, afara de om, mai exista vreo faptura pamanteasca cu Chipul lui Dumnezeu si suflet rational?

- Nu.

- Parinte, hirotonia unui mirean ortodox este valabila daca acel candidat nu are nicio zi de scoala teologica?

- 100% este valabila.

- Parinte, lumea parca nu mai e intreaga la minte, parca nu mai are logica si profunzime, parca a intors tot setul de valori pe dos. Care sa fie motivele?

- Televizorul, mancarea otravita chimic, nespovedirea si neimpartasirea.

- Parinte, spuneti crestinilor, care credeti ca sunt primele doua si cele mai mari pacate din lume?

- Sinuciderea si erezia.

- Parinte, credeti ca Antihrist s-a nascut deja?

- Eu cred ca s-a nascut undeva intre anii 1999-2012...

- Parinte, este bine sa fim impartasiti cu miride?

- Nu. Episcopii si preotii care impartasesc mirenii si cu miride, gresesc de moarte (spune Liturghierul). Miridele nu se prefac in Euharistie; problema pleaca de la faptul ca unii slujitorii le pun in Potir inainte de impartasirea credinciosilor, nu dupa aceea...

- Parinte, mireanul se poate impartasi duminical?

- Da, si zilnic, dar numai cu stirea duhovnicului.

- Pentru aplanarea conflictelor interreligioase, putem ascunde Sfanta Cruce de la gat?

- Nu. Cine moare pentru Sfanta Cruce, moare pentru Cel ce s-a rastignit pe Ea. Ea este puterea si semnul lui Dumnezeu.

- Ca preot, este bine sa oficiez slujba botezului pentru propriul meu copil?

- Da. Este canonic. Necanonic este sa fii nasul copilului tau.

- Ca preot, in timpul Chinonicului, trebuie sa incalzesc Sfintele Taine cu apa calda sau fierbinte?

- Fereasca Dumnezeu sa pui fierbinte! Cum sa opăresti Preacuratele Taine?!

- In diaspora, pot sa-mi las copiii la orele de religie ale altei credinte neortodoxe?

- Nicidecum.

- Este adevarat ca Preasfanta si de Viata Facatoare Treime stie din veci toate faptele mele?

- Adevarat. Unul din atributele Sfintei Treimi este atotstiinta.

- Cum aflu ce Sfant imi ocroteste casa?

- Afli hramul bisericii tale parohiale.

- Pot trece pe pomelnicul Proscomidiei persoane din alte credinte neortodoxe?

- Nu. Le treci degeaba.

- Este o problema ca nu sunt botezata si cununata in biserica (in cladirea bisericii)?

- Nu. Harul preotiei este imprimat in preot, nu in caramizi.

- Un monah (calugar) poate sa sfinteasca apa, sa faca aghiasma?

- Daca nu este hirotonit episcop sau preot, nu are cum. Toate slujbele de sfintire si dezlegare pot fi savarsite numai de episcop sau preot (afara de slujba hirotoniei pe care o face numai episcopul).

- Cand pune Dumnezeu sufletul in om?

- In momentul in care ovulul este fecundat (de obicei acest lucru se petrece in trompa uterina). Atunci devine persoana, iar in momentul botezului devine personalitate.

- Painea din Potir chiar este Trupul personal al lui Hristos-Fiul lui Dumnezeu? Nu e simbol?

- Impartasania este fiintiala. Este Trupul personal, ascuns tainic in Euharistia din Potir. Este Trupul real si personal al lui Hristos-Dumnezeu! Este sangele Sau real. Acelasi unic Trup pe care l-a avut Hristos-Dumnezeu pe pamant, pe care l-a avut la Inaltare, pe care il are acum in Ceruri, pe care il are preotul in Potir, in Chivot si in cutiuta de impartasanie pentru bolnavi...

- La moartea biologica, sufletul care iese din trupul meu va fi chiar 'eu insumi'?

-Exact tu insuti.

- Este diferenta harica intre episcop, arhiepiscop, mitropolit si patriarh?

-Nu. Dupa harul preotiei toti sunt arhierei, asa cum nu este diferenta harica intre preot si preot-protoiereu. Diferenta e doar de ordin administrativ (nu haric).

- Este diferenta intre traditie si Sfanta Traditie?

- Da, traditia e a lu' baba Leana, Sfanta Traditie e a Sfintilor Parinti, Sfintii lui Hristos, prin care a vorbit Persoana Duhului Sfant-Dumnezeu.

- Cel ce dupa moartea biologica ajunge in iad, ramane in veci acolo?

- Se face o mare confuzie intre osandirea la iad (dupa moartea biologica) si osandirea vesnica la iad (dupa Judecata Cea Infricosatoare de la Parusie). Crestinul ajuns in iad dupa moartea biologica, nu inseamna ca va fi neaparat si osandit pe veci...

- Putem sa ne dam viata doar pentru crestini, ori si pentru pagani sau eretici?

- Daca salvezi pe cineva de la moarte (murind tu), nu conteaza cine este acela.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu